Obnovljena spomen ploča na Štampariji

PDFIspis

 Posljednjih dana pišemo o nagradama koje su naše Društvo i pojedinci, a članovi našeg Društva, kao volonteri, primili za svoj doprinos zajednici.

 

Jedan od lijepih nastavaka priče o ljudima velikog srca je i ona o obnovi spomen ploče prvom broju "Slobodne Dalmacije" na Štampariji.

 

Naime, nakon što su članovi našeg Društva radnog naziva Mosoraške sikire krenuli i ove godine u organizaciju utrke Štamparija 19 nametnula se i incijativa o obnovi nedavno namjerno razbijene spomen ploče. Uvjeti u kojima je ploču valjalo obnoviti bili su sve osim zahvalni, pa je izazov tim bio veći. Naša restauratorica Petra Baleta, te Ante Matić i Luka Logar su tako u kišno subotnje jutro prije utrke krenuli ruksaka punih alata i materijala, te se prihvatili posla. Dobro odrađen domaći rad i priprema, te brdo dobre energije i spretne ruke rezultirali su da ploča dočeka trkače cijela kako je i red. Tko se imalo razumije u restauracijski rad, zna da je to bio vrlo težak zadatak. I kao da to nije bilo dovoljno, sutradan su naših troje junaka pomagali spašavanju unesrećenog trkača.

 

Doista možemo biti sretni što imamo ovakve ljude oko nas.

 

stamparija-01

 

stamparija-02

 

stamparija-03

 

stamparija-04

 

stamparija-05

 

stamparija-06

 

stamparija-07

 

stamparija-08

 

stamparija-09

 

Hvala vam Petra, Luka i Ante!

 

Tekst: Aleksandra Kuzmanić