FOTO TEČAJ 2018

PDFIspis

ff 15.5.2018 započinje tečaj početničke fotografije. Kroz četiri sedmice predavanja i rada na terenu pokušat ću polaznike tečaja naučiti kako da rade što kvalitetnije slike sa fotoaparatom.

 

 

 

 

 

foto-plakat20181

 

Tečaj je podijeljen u par tematskih cjelina koje će pratiti terenski rad. Koncipiran je tako da se utorkom održi tematsko predavanje, a zatim u subotu ( ili nedjelju - po dogovoru) istu tematiku ponovimo na terenu. Kako bi svim sudionicima tečaja omogućio što lakši dolazak na teren odabrao sam dvije lokacije - Sustipan i Marjan. Napisao bih par osnovnih uvijeta koje bih molio da dobro pročitate prije nego li se prijavite na tečaj.

 

TEČAJ POČINJE 15.05.2018 u 20 sati u  prostorijama HPD-a MOSOR. SVI SUDIONICI TEČAJA MORAJU BITI ČLANOVI HPD-a MOSOR sa plaćenom članarinom za tekuću godinu

 

-Broj sudionika tečaja ograničen je na 10.

 

-Svaki sudionik tečaja mora imati svoj fotoaparat. Poželjno bi bilo da je aparat DSLR klase, no i napredniji "idiot" će biti dobar. Tijekom držanja tečaja u ovoj stavci sam uočio i najveći problem. Sudionici tečaja ili kupe aparat neposredno prije početka tečeja, ili ga posude i sa njime ne znaju raditi niti osnovne radnje. Ovo je tečaj fotografije, a ne tečaj na kojim se uči rad sa fotoaparatom. Mada se to na prvi mah čini isto, vjerujete mi da nije. Uz svu želju i moje znanje, ja ne znam kako rade svi fotoaparati, niti mogu posvetiti više vremena jedom pojedinicu, a druge zanemariti. Stoga vas molim, sve buduće polaznike, da pročitate upute koje dobijete sa aparatom, da napravite par stotina fotografija, da naučite kako i gdje se vrše promjene u postavkama aparata.

 

-Vježbe na terenu traju par sati ( oko 2 sata). Molio bih da svoje obaveze koliko je god moguće korigirate i prilagodite. Tečaj je kratak, stoga je i svaka vježba jako bitna. Isto se odnosi i na predavanja koja će održavati u klupskim prostorijama HPD-a Mosor ,utorkom, sa početkom u 20 sati.

 

-Tečaj je prilagođen početnicima u fotografiji i kroz teme koje se obrađuju shvatit ćete kako napraviti dobru fotografiju. Predavanja su popraćena sa brojnim primjerima fotografije kako bi što brže usvojili predavanje i mogli znanje sa predavanja primjeniti na terenski rad.

 

 

 

Vidimo se 15.5.2018 u 20 sati.  Ponesite dobru volju, želju za učenjem, a uz smijeh i timski rad naučit ćete mnogo stvari o fotografiji i obogatiti svoj život sa jednim lijepim hobijem.

 

voditelj tečaja: Predrag Kurtović

mob: 0959096649