Otvorena izložba fotografija "Smeće u planini"

PDFIspis

008Večeras je u prostorijama Društva otvorena izložba fotografija "Smeće u planini" koju su zajednički organizirale Komisija za zaštitu prirode HPD Mosor i Foto sekcija u suradnji s udrugom za zaštitu okoliša "Sunce".

 

 

Kako je istaknuto, ovo je bila prigoda da se svi podsjete toga koliko je krhak eko sustav naših planina na koji ljudski utjecaj ima nerijetko poguban učinak. Odlaganje otpada u prirodi, bilo građevinskog bilo električnog ili klaoničkog, odnosno čak minsko-eksplozivnog, je nažalost učestala praksa nekih nesavjesnih pojedinaca koji time ne samo da estetski narušavaju prirodni sklad naših planina, već ugrožavaju i zdravlje sviju nas zbog poroznosti vapnenca od kojeg su građene naše planine čime otrovne materije završavaju u našoj "pitkoj" vodi. Za kraj je prikazan i kratki edukativni film udruge "Sunce" na temu otpada koji se neprestano odlaže na području Gata u podnožju našeg Mosora.

 

Tko nije stigao na otvaranje, izložbu će i kroz sljedećih nekoliko mjeseci moći pogledati u prostorijama HPD Mosor svakog utorka i srijede od 19 do 21h.

 

001

 

002

 

003

 

004

 

005

 

006

 

007

 

Sačuvajmo prirodu i za buduća pokoljenja!

 

Tekst i fotografije: Denis Vranješ