Mosoraši sudjelovali u akciji "O La La večere za beskućnike"

PDFIspis

kuhanje-01

 

Nije nepoznanica da Mosoraši kao i svi planinari vole jest, kuhat, ali najviše vole pomagati i redovito sudjeluju u humanitarnim akcijama. Ideja za ovu se stvorila na izletu u Istri tijekom jedne večeri kada se nakon cjelodevnog planinarenja kuhala večera u smještaju. Bilo nas je 10-ak i u kuhinji smo bili sinkronizirani kao na usponu na najstrmiji vrh kad se ide u koloni i svi „pušu“ u istom tonu. Sjajno nam je išlo i stalno smo komentirali kako moramo ponoviti druženje i kad se vratimo sa izleta.

 

kuhanje-02

 

Mnogo članova redovito individualno sudjeluje u hvalevrijednoj akciji „O La La večere za beskućnike“ i kuha obroke za naše sugrađane, a mi smo se u samo nekoliko minuta dogovorili da ćemo kuhati zajedno kao „Mosoraši“ u ime našeg HPD-a Mosor. Čim smo se vratili sa izleta rezervirali smo prvi slobodni termin, Marijo Boko je smislio meni, našao prostor za kuhanje, došao je dogovoreni dan, ekipa se po dogovoru okupila odmah iza posla i u tren pripremila namirnice, skuhala, očistila kuhinju i odnijela pripremljena jela u centar za beskućnike.

 

kuhanje-03

 

Nadamo se da im se svidilo i bilo ukusno. Dali smo sve od sebe i kuhali sa puno smijeha i ljubavi, a već je pao dogovor za reprizu jer planiramo ovu akciju učiniti tradicionalnom jer nema boljeg načina provođenja svog vremena od druženja sa prijateljima uz hranu i čineći dobra djela.

 

Pridružite nam se i Vi idući put.


Ivana Radonić