Izložba fotografija u Foto klubu Split

PDFIspis

introOtvorenjem izložbe u prostorijama Foto kluba Split, finaliziran je proces koji je počeo raspisivanjem natječaja za najbolju planinarsku fotografiju 2017-te godine.

 

 

 

4.12.2017 otvorena je izložba u prostorijama Foto-kluba Split koja se već održava sedamanest godina zaredom. Ove godine početak izložbe je pao na isti dana, kada je davne 1925 godine osnovan naš klub HPD Mosor, tako da smo svečanom slavlju pridružili i rođendansko slavlje. Pred mnoštvom posjetitelja našla se Jelena Hrgović (dogradonačelnica Splita),Maja Prgomet ( predsjednica Foto Kluba Split), Denis Vranješ( Predsjednik, HPD-a Mosor), Darko Veršić (član žirija ) i Predrag Kurtović koji je ove godine organizirao izložbu kao pročelnik foto-sekcije HPD Mosor. Nakon kratke uvodne riječi, dogradonačelnica je otvorila izložbu , a onda je uslijedila dodjela priznanja i priglodnih poklona. Još jednom zahvaljujemo svim sponzorima koji su omogućili da dodjela diploma bude još svečanija, jer je svaka nagrada uvijek dobrodošla. Tako smo ove godine imali Zip Line Croatia , koji je donirao jedan vaucher za "vožnju" zip-lineom, zatim Corto Maltese Freestyle Food koji je donirao večeru za dvoje, Libricon i Merdijani kao dvije izdavačke kuće koje su donirale literaturur prigodnog sadržaja, te Đardin d.o.o.

 

Na natječaj je pristiglo više od 800 fotografija, pa je stručni žiri imao povelike muke odlučiti koje će fotografije od svih pridošlih biti pobjedničke. Ove godine u stručnom žiriju su bile tri osobe: Ivan Stanić, Zoran Simić i Darko Veršić. Birali su se pobjednici u pet kategorija: a to su - Blenda 22, Planine i Mi, Oku Lijepo, Speleologija i Via Dinarica.

 

POBJEDNIK U KATEGORIJI  BLENDA22

 

triban 

klik na sliku prijazuje sliku u većoj rezoluciji

 

1. TRIBAN MALO STAT
KATEGORIJA BLENDA22
AUTOR IVAN VIDA

 

POBJEDNIK U KATEGORIJI  OKU LIJEPO

 

1.06 dragon-lake zagori n atanackovic kat 4 

klik na sliku pokazuje fotografiju u većoj rezoluciji

 

1. DRAGON LAKE
KATEGORIJA OKU LIJEPO
AUTOR NEBOJŠA ATANACKOVIĆ

 

POBJEDNIK U KATEGORIJI  PLANINA I MI

 

dolina

klik na sliku prijazuje fotografiju u većoj rezoluciji

 

1. DOLINA JEZERA PROKLETIJE
KATEGORIJA PLANINA I MI
AUTOR NEBOJŠA ATANACKOVIĆ

 

POBJEDNIK U KATEGORIJI  SPELEOLOGIJA

 

1.speleologija 3

klik na sliku prijazuje fotografiju u većoj rezoluciji

 

1. SPELEOLOGIJA 3
KATEGORIJA SPELEOLOGIJA
AUTOR DOMAGOJ SEVER

 

POBJEDNIK U KATEGORIJI VIA DINARICA ( I NAJLJEPŠA FOTOGRAFIJA IZLOŽBE)

 

1.01 prokletije n a kategorija 5

klik na sliku prijazuje fotografiju u većoj rezoluciji

 

1. PROKLETIJE
KATEGORIJA VIA DINARICA
AUTOR NEBOJŠA ATANACKOVIĆ

 

Ove godine smo imali i takozvanu "luzersku izložbu", tj izložbu fotografija koje  nisu pobijedile. Tu izložbu smo postavili u prostorijama HPD-a Mosor, i kako je to već i uobičajeno mnogima se ova izložba svidjela više nego li pobjednička, što dokazuje samo jednu činjenicu ( koja prati staru poslovicu)- ljepota je u oku promatrača.

 

Još jednom zahvaljujemo svim sudionicima, čestitiamo svim pobjednicima, i naravno očekujemo vaše fotografije i dogodine s napomenom, da će sljedeće godine termin izložbe biti nešto ranije, pa će i sam natječaj biti raspisan prije.

 

SPISAK POBJEDNIKA PO KATEGORIJAMA

 

Tekst :Predrag Kurtović

( uvodna slika - 6. THE LAST VIEW
KATEGORIJA BLENDA22
AUTOR JURICA VEIĆ)