Završen foto tečaj 2017

PDFIspis

kuz0Malo po malo , vrijeme uvijek ali, sigurno prođe. Tako je završio i ovaj foto tečaj koji je trajao pet tjedana predavanja i terenskih vježbi na Marjanu i Sustipanu

 

 

 

 

Kako to inače biva, svemu lijepom dođe kraj, pa tako je došao kraj i ovom tečaju. I mada je tečaj službeno zvaršio i nema više prodavanja u klupskim prostorijama, dogovorili smo se da ćemo se naći barem još jednom. Kakav bi to tečaj bio kada ne bi fotografirali Sunca koje zalazi "na naš dlan" :)

 

ana1

 

 

ana2


Fotografija je umjetnost koja se ne da zbiti u par tjedana predavanja. U par tjedana, ne možete realno napraviti ništa. Ali potakneš li kod "tečajaca" želju da uče i nauče, želju da probaju i eksperimentiraju, želju da bez ustručavanja pitaju gdje su pogriješili i što mogu napraviti bolje, onda si napravio puno toga.

 

bum1

 

bum2

 

Fotoaparat  bez čovjeka ne može napraviti dobru fotografiju niti može uočitit trenutak kada fotografiju treba napraviti .To sam danas i napisao jednoj polaznici, jer za napraviti dobru fotografiju, treba se osloboditi, treba puno rada, truda, dobre volje i učenja. I naravno pokušaja, od kojih će mnogi, neminovo biti totalno promašeni.

 

kat1

 

 

kat2

 

Ali kada napravimo nešto što je dobro, onda ćemo i osjetiti ponos, jer smo mi to sami napravili. Svim svojim tečajcima želim mnoštvo uspješnih fotografija, mnoštvo zabilježenih trenutaka i sreće u kreiranju fotografije. Neću pričati o sebi, oni su ti koji će potvrditi ( ili neće) kakav sam u prenošenju znanja i odgovaranja na njihova pitanja.

 

kuz1

 

kuz2

 

I htio bih vam svima reći jednu i vrlo bitnu stvar: ukoliko nemate fotoaparat zasigurno nećete napraviti niti jednu fotografiju. Imate li fotoaparat, ma kako star bio, ma kako njegove mogućnosti bile limitirane, pokušajte, napravite fotografiju i zabilježite trenutak u vremenu. To je daleko bolja opcija od toga da nemate ništa. Niti jedan aparat neće sačuvati i napraviti fotografiju kakvu je vidite sa vašim okom, ali to ne znači da fotografiju ne trebate napraviti. Sjećanje blijedi, fotografija je stalna :)

 

tea1

 

tea2


Tekst :Predrag Kurtović

Fotografije: Milena Kuzmanić, Tea Tolić, Josipa Bumbak, Katija Sičić i Ana Kandijaš