HPD Mosor najbolji upravljač planinarskih kuća

PDFIspis

priznanje-01

 

Svake godine Izvršni odbor HPS-a dodjeljuje godišnje nagrade planinarskim udrugama, akcijama i pojedincima koji su se istaknuli svojim rezultatima u tekućoj godini. Na svečanoj Novogodišnjoj sjednici HPS-a 16. prosinca 2019. u Zagrebu nagradu “Najbolji upravljač planinarske kuće” preuzeo je voditelj obnove planinarskog doma “Umberto Girometta” i tadašnji predsjednik HPD Mosor, Denis Vranješ - Vinci. Kako je istaknuto na Sjednici, naš HPD Mosor je veliko i dobro organizirano društvo koje skrbi o četirima planinarskim objektima, svima četirima udaljenima od prometnica. Povod i razlog za dodjelu nagrade je niz izvrsno organiziranih akcija uređenja planinarskog doma “Umberto Girometta” na Mosoru, u kojima su planinari vlastitim snagama temeljito obnovili taj velik i važan planinarski objekt.

 

priznanje-02


Priznanje je Vinci preuzeo u ime čak 312 volonterki i volontera koji su sudjelovali u obnovi Doma te istaknuo kako su Mosorašima u radovima i iznošenju više od 8 tona materijala pomogli planinari iz Zagreba, Biograda n/m, Makarske, Baške Vode, Sinja, Sarajeva, Mostara, Kreševa i dugih gradova. 1929. je započeta izgradnja planinarskog doma “Umberto Girometta”, a sad smo ga zajedničkim naporima 90 godina poslije obnovili na ponos cjelokupne planinarske zajednice.

 

priznanje-03


Ovim se nastavio impresivan niz priznanja Izvršnog odbora Hrvatskog planinarskog saveza za rad HPD Mosor, pa smo u posljednjih 14 godina dobitnici čak 9 priznanja! A uspjeh je tim veći, jer se isto priznanje ne dodjeljuje dvaput.


2006. najveći doprinos planinarskoj publicistici - Zemljovid Mosora, HPD Mosor
2008. najbolji društveni rad - Goran Gabrić
2009. najbolja web stranica - www.hpd-mosor.hr, HPD Mosor
2012. najbolji društveni rad - Denis Vranješ
2013. najbolja planinarska udruga - HPD Mosor
2015. najbolje organizirana akcija - Dani hrvatskih planinara Mosor 2015.
2016. najbolji rad s mladima – HPD Mosor
2017. posebno priznanje za obranu planinarskog doma od požara – HPD Mosor
2019. najbolji upravljač planinarskih kuća – HPD Mosor


Čestitamo svim nagrađenim planinarima i planinarskim udrugama, a Izvršnom odboru HPS-a hvala što prati naš rad!