Kozjak, 21.10.2018. Vježba iz orijentacije

PDFIspis

0Nikako se smislit na koji način započet pisat, pa ajmo krenit od činjenice da san nedavno završila tu di jesan i kad razmislin, čini mi se kao jedna od boljih ako ne i najbolja odluka koju san donila zadnje dvi godine.

 

 

 

Startali smo prije neka dva tjedna, klasično sa predavanjima, to rezerviranim nediljama za vježbe. Nakon vatrenog krštenja na Mosoru, doša je red i na Kozjak.

Standardna priča, okupljanje i pokret rano ujutro.

Još standardnije, dolazin ko teleportirana sa Maldiva, samo bez suncobrana, a nebo samo šta nije palo na zemlju. Ok, na bolovanje ću, al ajde da i taj Kozjak vidin. Valjalo bi napomenit da do sada nisan imala nikakva iskustva na temu planinarenja, ma općenito boravka u prirodi, ono gradsko dite, najmlađe, razmažena i da ne nabrajan.

 

1

 

Šaroliko društvo ako mene pitate, baš po mom guštu, da ne govorin da san se odma u startu osigurala i okružila vojnicima, vatrogascima i doktorima, znan tribat će mi. Nije teško za zaključit da mi je upala sikira u med na konto grupe, a sad ćemo malo o samom izletu. Tipičan start za mene, nadobudno, kako ćemo, lako ćemo, sve do jednog malog detalja.

Idemo lagano ka cilju, šta bi u našem slučaju bio planinarski dom, laganini penjanje u kombinaciji sa pauzama, guštanje na stotu potenciju obziron da mi je teren bija puno draži od Mosora. Harmonija naglo narušena maločas spomenutin detaljen, metar ipo sajle pomoću koje bi se ka tribali popet na sljedeću razinu.

 

2

 

Gledan di mi je doktor, onaj vatrogasac od maloprije, ukratko oću kući.. Odma ulažen žalbe na konto viđenog, jer niko mi nije prijavija nikakve sajle, kome ja pobogu ličin na Super Maria, ja san samo super Slavica, šta znači bez sajli molin. Bog zna kako san se popela, jer ja pojma neman, žaj mi je samo šta neman dokumentirano jer mislin da bi snimka vridila jedno desetak "Muja i Hasa"..

 

3

 

35

 

Malo gori, malo livo, malo desno i eto nas. Pogled od milijun dolara i zauzimanje meni najdražeg položaja, onog za stolom.

 

4

 

Nakon šta smo se opustili, slijedilo je okupljanje, to podjela u timove kako bi odradili vježbu orijentacije o kojoj smo učili na prethodnom predavanju.

Čak bi se usudila reć da san nešto i razumila nakon šta nam je vrsna voditeljica tima sve objasnila do u detalje.

E tak san tu uru vrimena, mučala i slušala, je dobro ste pročitali, nisan govorila, mogu donit potvrdu na papiru potpisanu od ostatka tima.

 

Proša je i ta ura, znači automatsko resetiranje na tvorničke postavke (meljen ko da sutra ne postoji) i kretemo put polazišne točke. Ako ste ikad razmišljali da se uključite u išta slično i odustali, razmislite dvaput. Brena je Brena, al dvaput je dvaput. Virujte mi da van malo šta može napunit baterije i opustit vas ko boravak u prirodi, šta se mene tiče, ja san se navukla.

Isto želin i svima vama.

 

Tekst: Slavica Pavlić

Fotografije: Toni Ivković ,  Predrag Kurtović

HPD Mosor
Sinovčićeva 2, p.p. 233
21001 SPLIT
OIB: 40461293872
tel: 021/394-365
fax: 021/272-719
mob: 091/50 99 545
  091/50 99 541
hpd.mosor.split@gmail.com