Penjanje za sve sa djecom

PDFIspis

Marjan 13Na južnim marjanskim padinama, ovu subotu održana je druga akcija "Penjanja za sve". 

 

 

 

 

Akcija je organizirana od strane društva HPD Mosor i njegovog Sportsko-penjačkog odsjeka, uz veliku pomoć planinarskih vodiča iz PK Split te sportskih penjača iz SPK Marulianus i SPK Lapis. U izvođenju akcije je sudjelovala i pročelnica Vodičke službe Anita Bistričić, koja je došla iz Rijeke kako bi nam pružila podršku u projektu. Osim stručnih osoba, akciji se pridružilo i nekoliko Mosoraša koji su nam bili na raspolaganju tijekom cijelog dana.

 

Marjan 03

 

Marjan 06

 

Marjan 10

 

Marjan 11

 

Marjan 07

 

Marjan 09

 

Sa akcijom smo započeli u 09:00 na južnoj marjanskoj rampi, gdje se okupilo 28 djece osnovnoškolske dobi. Zajedno s osam planinarskih vodiča i instruktora popeli smo se do penjališta gdje nas je čekalo 6 sportskih penjača te instruktor sportskog penjanja. Djecu smo podijelili u tri grupe. Prva grupa je započela s penjanjem uz nadzor sportskih penjača. Druga grupa je imala vježbu orijentacije u kojoj su tražili skriveno blago (čokoladice) koje se nalazilo na zadanim im azimutima. Treća grupa je učila postavljanje šatora u prirodi. Kako bi koja grupa završila sa svojim aktivnostima, premještala se na druge radionice. Na taj način su sva djeca prošla kroz sve pripremljene aktivnosti. Akcija je završila u 14:00 prigodnim zajedničkim fotografiranjem.

 

Marjan 01

 

Marjan 02

 

Marjan 04

 

Marjan 12

 

Iznimno sam zadovoljna odazivom djece, te njihovim zalaganjem i odličnim ponašanjem. Mišljenja sam da je velika vrijednost ove akcije u tome što se skupio odličan tim ljudi iz različitih društava i klubova, čime smo pokazali da nismo jedni drugima konkurencija, već naprotiv, zajedničkim djelovanjem možemo mnogo više učiniti za našu djecu. Na ovaj način smo ispunili i cilj projekta, te omogućili da djeca barem jedan dan provedu u aktivnostima u prirodi.

 

Hvala svima!

 

Tekst: Aleksandra Kuzmanić

Fotografije: Predrag Kurtović Pepi