Najava sportsko penjačke škole HPD Mosor

PDFIspis

Penjanje 12Pozivamo vas da nam se pridružite u Mosorovoj školi sportskog penjanja koja s radom započinje u četvrtak 26. travnja o.g. kad će se s početkom u 20:00h u prostorijama Društva održati uvodno predavanje.

 



Sportsko penjanje u Hrvatskoj je krenulo upravo iz Alpinističkog odsjeka našeg Društva prije 32 godine, kad smo organizirali i prvo natjecanje u bivšoj državi, odnosno čak 4. u svijetu, "Marjan ´86." Tijekom ova tri desetljeća sportskog penjanja u Hrvatskoj Mosorašice i Mosoraši su se okitili brojnim naslovima prvaka države, što ponajbolje govori o dubokoj povezanosti "Mosora" i ovog najnovijeg olimpijskog sporta. Pozivamo i Vas da postanete dijelom naše velike i nadasve uspješne obitelji.

 

Sicilija 05

Penjanje nosi mnogobrojne koristi za svakog pojedinca, jer je u pitanju fizički i mentalno zahtjevan sport koji testira penjačevu snagu, izdržljivost, spretnost i ravnotežu, zajedno sa sposobnošću mentalne samokontrole. Ali ono predstavlja i vid zabave i opuštanja u ugodnom okruženju istomišljenika, podjednako kao i način rješavanja unutarnjih strahova i pomicanja vlastitih granica. Trenirajući sportsko penjanje stječete i jednu od najvažnijih ljudskih vrlina, želju za napredovanjem i usavršavanjem, što će vam koristiti u svim aspektima života.

Program školovanja je usklađen s pravilnikom Komisije za sportsko penjanje HPS-a o održavanju sportsko penjačkih škola. Uspješno završenom školom stječete zvanje sportskog penjača, ali što je i još vrijednije od same diplome, upoznat će te fantastičnu ekipu s kojom će te sigurni smo još dugo dijeliti zajedničku strast za penjanjem.

 

Penjanje 10


TRAJANJE: škola traje 6 tjedana

TEORIJSKI DIO:
-četvrtkom u prostorijama HPD Mosor (Sinovčićeva 2)

TERMINI TRENINGA:
- utorkom u dvorani na Mertojaku; Doverska 33
- vikendima vani

Na treninzima se uče osnovne tehnike penjanja te se radi na vježbama za povećanje snage, izdržljivosti i fleksibilnosti.

Penjanje u prirodi će se odvijati na penjalištima Marjan, Omiš, Paklenica, Bast, Trogir, Mosor. Izbor lokacija za penjanje vani ovisi o vremenskim prilikama.
Troškovi završnog izleta nisu uključeni u cijenu škole.
Svu potrebnu opremu za vrijeme trajanja škole osigurava Društvo.

 

Penjanje 16

CIJENA: 1.200,00 kn (plativo u dvije rate)

U cijenu su uključeni svi troškovi predavanja i instruktora, polica osiguranja za slučaj nezgode, troškovi izrade završne diplome, udžbenik „Sportsko Penjanje“ (Hrestak-Janković), godišnja članarina te korištenje penjačke opreme. Cijena ne uključuje troškove izleta: putni troškovi, troškovi prehrane i smještaja.

VODITELJI: Goran Radoš, Ivan Kuvačić i Slaven Vrućinić

Broj polaznika škole je ograničen, pa požurite s prijavom!

INFORMACIJE I PRIJAVE: 
Slaven Vrućinić 095/564-2078
Goran Radoš 095/398-1781