Dičiji izlet na Korčulu, 16.-17.9.2017.

PDFIspis

Korcula 05Poštovani roditelji! Pozivamo vas i djecu na otok Korčulu. Ovaj izlet uključuje jedno noćenje u šatoru na otočiću Proizdu , posjet poznatom arheološkom nalazištu Vela spila i kupanje u čistom moru. Hrana je iz ruksaka, mogućnost kupovine u samoposlugama.

 

 

Naši su prijevozi : trajekt i motorni brod koji će nas prevesti na četiri milje udaljen Proizd na kojem ćemo prespavati uz nezaobilazni užitak u noćnom kupanju na Bilom boku, predivnoj širokoj plaži sa krupnim oblucima.

 

Korcula 03

 

 

****************************************

Polazak iz trajektne luke Split u SUBOTU u 10.15 (sastajemo se ispred zgrade Jadrolinije u 9.30 – kraj signalnog panoa o polascima brodova). Dolazak u Velu Luku u 13.00 sati…..ostavljanje viška stvari , popunjavanje zaliha i polazak označenom stazom prema Veloj Spili.

 

Korcula 02

 

VELA SPILA se nalazi na obroncima Pinskog rata, iznad uvale Kale u Veloj Luci i jedno je od najznačajnijih arheoloških nalazišta na Mediteranu. Ovaj špiljski lokalitet je bio nastanjen od kraja paleolitika do sredine brončanog doba.Prebogato nalazište obiluje keramikom, ognjištima spiljskih zajednica, grobovima i kosturima…U VelojSpili pronađen je i Stanko, najstariji kostur na Mediteranu iz doba mezolitika, tako da postoje dokazi o kontinuitetu života u špilji tijekom svih 17 500 godina. Nakon uspona i razgledavanja, povratak kružnom stazom po ostavljene stvari . Slobodno vrijeme, ručak. 18.00 - ukrcavanje na lokalnu liniju za otok Proizd na kojemu smo za pola sata vožnje.

 

Korcula 01

 

Iskrcavanje, smještaj, večera . Slobodno vrijeme. Noćenje u šatorima na ravnim terenima za balote u borovoj šumi.

 

Korcula 06

 

PROIZD je nenaseljeni otočić – biser velolučkog arhipelaga, ima pristanište i restorančić. Pješačke staze vode do prekrasnih šljunčanih i kamenih plaža zasljepljujuće bjeline, okružene tirkizno plavim morem. Obrastao gustim mediteranskim raslinjem, makijom i borovima. NEDJELJA 17.09. - doručak i kupanje…slobodno vrijeme do polaska broda s otoka u Velu Luku u 12:30.

 

Korcula 04

 

Trajekt za Split kreće u 13:45 . Dolazak u Split u 16:30.

*******************************************

Potrebna oprema : transportni ruksak i mali ruksačićza svaki dan. U veliki treba stati oprema za kupanje(ručnik i kupaći), šator, podloga, pribor za higijenu, presvlaka… u mali dnevni osnovno za dan, hrana i voda. Prijave za izlet uz uplatu u prostorijama Društva Mosor , Sinovčićeva 2, utorkom, srijedom i četvrtkom od 18 – 22 sata te petkom od 8 - 12 sati ili pridbilježbe na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

SVA DJECA I RODITELJI MORAJU BITI ČLANOVI PLANINARSKOG DRUŠTVA sa iskaznicom i markicom za ovu godinu. Sve detalje oko spize dogovaramo na sastanku pred izlet o kojemu ćete biti obaviješteni ( obavezno ostaviti kontakt mob. i mail) Sva pitanja , nedoumice i dileme rješavamo na mob. 098 597 414. Maja Prizmić

 

Prednost kod popune imaju prijavljeni članovi Društva s cjelovitom uplatom izleta.
Uplatu je potrebno izvršiti do tjedan dana prije izleta.
Prisutni na izletu sudjeluju na vlastitu odgovornost i dužni su pridržavati se uputa vodiča. Nije dozvoljeno uznemiravanje životinja, branje biljaka te bacanje otpada po okolišu.
Vodič zadržava pravo promjene satnice ovisno o okolnostima.
 
Kondicijska zahtjevnost:
K1 - lagano (visinska razlika manja od 500 m)
K2 - srednje teško (visinska razlika od 500 do 1000 m)
K3 - teško (visinska razlika od 1000 do 1300 m)
K4 - vrlo teško (visinska razlika veća od 1300 m)
 
Tehnička zahtjevnost :
T1 - nezahtjevno (bez upotrebe ruku i pomagala)
T2 - srednje zahtjevno (povremena upotreba ruku za lagano penjanje)
T3 - zahtjevno (povremeno penjanje uz upotrebu ruku i pomagala - viaferrata, a zimi povremena upotreba dereza i cepina)
T4 - vrlo zahtjevno (duže i zahtjevnije dionice osiguranih putova, a zimi konstantna upotreba dereza i cepina)
HPD Mosor
Sinovčićeva 2, p.p. 233
21001 SPLIT
OIB: 40461293872
tel: 021/394-365
fax: 021/272-719
mob: 091/50 99 545
  091/50 99 541
hpd.mosor.split@gmail.com