Klinovima po Kozjaku

PDFIspis

Alpinisticka 08Eto, ponekad i voditelj mora napisati koju riječ. Ovom vikendu smo se jako veselili jer nam je dobro vrijeme konačno izašlo u susret.

 

 

Svaki vikend pokušavamo penjati na novim lokacijama i tečajcima otkriti nove penjačke lokacije kako bi sutra što lakše nastavili s radom i uživanjima. Ovaj put ponudili smo im legendarni Kozjak sa stotinama smjerova južne orijentacije. Za bazu smo odabrali Dom pod Koludrom. Ovim putem se zahvaljujemo Tomi Tadinu, našem domaćinu koji nam je dozvolio korištenje Doma pod Koludrom, gdje nam je bila baza za uspone.

 

Alpinisticka 01

 

Subotu smo počeli kavom u „Spitze“ i kupovinom namirnica. Oko podne već smo bili pod smjerovima i četiri naveza već su zveckala klinovima po stijeni.

 

Alpinisticka 06

 

Alpinisticka 05

 

Alpinisticka 07

 

Jako jugo onemogućavalo nam je komunikaciju u stijeni, pa smo bili prisiljeni sporazumijevati se na razne načine. Po izlasku iz smjerova bili smo nagrađeni predivnim pogledom na Split, Kaštela i otoke. Večer je prošla u veselom tonu uz vino, pivo i gradele. To je ujedno bila „pokazna vježba“ kako bi tečajcima pokazali kako se alpinisti znaju zabaviti i razveseliti. Očito je to bila jedna od vježbi koju su jako brzo usvojili , jer nimalo nisu zaostajali za nama (ni u jelu, ni u piću).

 

Alpinisticka 04

 

Jutro je naravno bilo, barem nama, malo maglovito. Magla se nakon prve crne kave, najednom mistično razišla, a naša volja za radom i učenjem brzo se vratila. Jako jugo nas je prisililo na ostanak u domu i ponavljanju tehnika podizanja, spuštanja, privezivanja i sl.

 

Alpinisticka 02

 

Alpinisticka 03

 

Tema i vježbi je jako puno, a vremena do ispita je jako malo. Još samo 2 predavanja i 1 vikend penjanja i slijedi odlazak u Paklenicu na završni ispit. Kako ćemo proći kroz sljedeća 2 vikenda doznajte u našim redovnim izvješćima.

 

Tekst i fotografije: Željko Bockovac