Mala planinarska škola na svom Mosoru

28 Ožujak 2018

Ispis

007 malaObzirom da je ovaj izlet bio na naš dragi Mosor, donosimo vam čak dva dječija sastava...

 

 

 

 

 

Izlet na Mosor-treći izlet male planinarske škole-prvi sastav

 

Dana 18. ožujka Planinarska škola Mosor odlučila je posjetiti planinarski dom na Mosoru. U 8:10 krenuli su autobusom s Sukoišanske do Sitnog Gornjeg. Uspon na planinarski dom bio je jako zabavan. Kada smo došli malo smo se odmorili. Nitko nije slutio da će nas posjetiti Stipe Božić. Svi smo ga pozorno slušali dok nam je pripovijedao. Nakon toga imali smo tečaj o prvoj pomoći. Svi smo se upisali u planinarsku knjigu, a nakon toga izašli vani, stali u krug te počeli igrati igru upoznavanja. Kad smo se svi upoznali stali smo u vrstu te su naši vodiči birali tri tima. Nakon biranja krenuli smo u potragu za blagom. To je bilo jako zanimljivo. Odlučili smo odigrati par partija skrivača. Na petoj partiji trebali smo ući u dom jer je počela padati kiša. Jedno vrijeme pogađali   smo pitalice no onda je došlo vrijeme za polazak. Svi smo obukli kabanice i krenuli. Kiša je prelazila u susnježicu pa je bilo još teže planinariti. Svi smo bili mokri no to  nas nije zaustavilo. Vratili smo se oko pet i pol. Ovo je bio najbolji izlet na svijetu!!!!!!!!!!!

 

Tekst: Diana Roguljić

 

Izlet na Mosor-treći izlet male planinarske škole-drugi sastav

 

Bila je nedilja, moja prijateljica i ja išli smo na Mosor s planinarskom školom. Vozili smo se autobusom do mjesta Sitno Gornje, snama su bili dva psa pa smo počeli hodati. Putem smo vidjeli maleni potočić i kamenja koji su bili kao skulpture. Prijateljica i ja pričale smo kako će biti na domu kad smo došli do početka pravog penjanja bila je mala pauza. Kad je završila mala pauza počeli smo hodati putem je svako bio vodič, to je zapravo značilo da tražimo markacije. Kad smo se malo više popeli bio je red na mene i našla sam pet markacija. I bio je red na drugu djecu i kad smo se još više popeli jedan je dječak pričao o jednome otoku i također bila je mala pauza. Našli smo dva drveta naslaganih jedno na drugo pa smo se slikali sa svojom zastavom. Ubrzo smo vidjeli dom, ali prije toga vidjeli smo jezero sa žabama i punoglavcima. Zatim smo ušli u planinarski dom gdje nas je barba ponudio čajem od biljaka koji rastu na Mosoru. Uzeli smo svoje marende i došao je čovjek koji se dva puta popeo na Mount Everest. Poslušali smo predavanja o prvoj pomoći. Nakon toga išli smo se upisat u dnevnik pa smo se otišli igrati. Malo kasnije opet smo ušli u dom jer je počelo kišiti. Svako je obukao svoju kabanicu i krenuli smo nazad. Pa smo došli do stanice i autobus nas je pokupio. Bila sam sretna.

 

Tekst: Roza Šarić

 

Fotografije: vodiči i roditelji

 

001

 

002

 

003

 

004

 

005

 

006

 

007

 

008

 

009

 

010

 

0111

 

011

 

017

 

018

 

019

 

Teta Sandra se najviše zahvaljuje djeci jer su bili predobri. Hvala roditeljima. Hvala Stipi Božiću na predavanju. Hvala domaru Špiru koji je tako lijepo pričao o planinarskom domu i Mosoru i koji nas je počastio čajem. I puno hvala mojim dragim vodičima i prijateljima koji se odazivaju na izlete i bez kojih ova škola ne bi mogla postojati: Antonia, Šako, Ivana J, Ivana R., Diana, Klementina, Klara, Damir i Vanja.