Speleološki odsjek-Novosti

Milkiti se mora

18 Travanj 2012

Marcina2012malaNakon pauze zbog uskršnjih blagdana vraćamo se našim najmračnijim sklonostima -  grotlima, blatu i kanalima. Poslije, kako su nas instruktori "hrabrili“, dvije lake  jame došao je red i na jednu zahtjevniju. U pitanju je Marčina jama smještena u Labinu Dalmatinskom i kako na dinamičkom planu škole piše, duboka je točno 90 m.

Nastavi čitati

 

Druga jama

05 Travanj 2012

Djukina2012malaNakon još jednih subotnjih vježbi na Sutikvi, gdje smo od dosad već naučenih tehnika posebno obrađivali prelazak preko čvora (leptira) na užetu, u nedjelju smo se uputili prema Klis Kosi i našoj drugoj "školskoj" jami - Đukinoj jami.

Nastavi čitati

 

Prva jama

28 Ožujak 2012

Zubanova2012malaNakon vježbi kretanja po užetu prošlog vikenda na Marjanu i ove subote na Sutikvi, stigao je trenutak našeg silaska u prvu jamu. U pitanju je Zubanova jama koja se nalazi na zapadnim padinama brda Visoka, nedaleko sela Neorić. 

Nastavi čitati

 

Počela speleološka škola

22 Ožujak 2012

Speleoskola2012malaProšlog je četvrtka s radom započela 30. speleološka škola u organizaciji SO HPD "Mosor". Nakon uvodnog Marinovog predavanja o speleološkoj školi, Dane je polaznicima pokazao speleološku opremu, kako osobnu, tako i zajedničku.

Za kraj predavanja prikazan je Danin film "Mokre noge" nastao prošle godine na istoimenoj ekspediciji u tu sad najdublju jamu Biokova.

Nastavi čitati