Izletnička sekcija - Novosti

Mosoraši na raftingu

26 Rujan 2011

Rafting_2011mala Osvježenje od vrućina posljednjeg tjedna u kolovozu potražili smo na Neretvi u susjednoj Bosni i Hercegovini. Na poziv prijatelja iz PD „Borašnica“ iz Konjica koji su nas prošlog proljeća posjetili na Mosoru uputili smo se prema Konjicu i početnoj točki raftinga na ovoj hercegovačkoj ljepotici.

Nastavi čitati

 

U potrazi za vilom Velebita - 3. dio

26 Rujan 2011

VPP3_mala Na red je stigla treća dionica Velebitskog planinarskog puta, ona na južnom Velebitu, od Baških Oštarija do Stapa. Za to vrijeme lakša grupa koju vodi naš mladi bračni par planinarskih vodiča Marijana i Robert Kaštelančić proći će predjelima Dabarskih kukova. Usprkos velikim vrućinama koje još uvijek vladaju, na turu po VPP-u iznenađujuće kreće čak 26 sudionika. A prije polaska hitro do pl. kuće „Vila Velebita“, gdje je na zidu pored ulaznih vrata u kuću uzidan metalni žig VPP-a.

Nastavi čitati

Crtice s Triglava

25 Rujan 2011

Triglav2011mala Čak tri praznika u jednom tjednu neodoljiv su mamac da se uputimo na neka udaljenija planinarska odredišta. Prvotni plan je bio uspon na Großglockner, ali nepovoljne vremenske prilike u drugoj polovici lipnja, s puno novog snijega, primorale su nas da nađemo novu destinaciju. Julijske Alpe, Triglav, mnogo više obećavaju, pa se brzo u nedjelju dogovaramo oko polaska, a u utorak ujutro već jurimo Dalmatinom prema Sloveniji. Putem još u Zagrebu kupimo Marka, našeg prijatelja i kolegu vodiča iz PD „Imber“.

Nastavi čitati

 

S izleta u Gorski kotar

21 Rujan 2011

Samarske_2011mala Neizreciva je ljepota cijelog Gorskog Kotara, a osobito Samarskih i njima sestrinskih Bijelih stijena prema kojima smo se uputili! Od Splita do doma na Tuku put se čini beskrajan... Vruć je ljetni dan, lišeni smo air conditionera u autobusu, ali ništa ne može uništiti naše dobro raspoloženje. Iz užarenog Splita krenuli smo u sedamnaest sati s naše tradicionalne stanice u Sukoišanskoj, nadajući se osvježenju čistim gorskokotarskim zrakom i ipak za nekoliko značajnih stupnjeva nižoj temperaturi.

Nastavi čitati

Zlatne značke HPO-a

19 Rujan 2011

hpo1Trojica naših članova Ante Buljević, Nardi Silić i Željko Ribičić nedavno su zbog obilaska 75 kontrolnih točki na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici dobili zlatne značke te naše glavne i ujedno najpopularnije planinarske obilaznice u Hrvatskoj, pa im ovim putem čestitamo i želimo daljnje uspjehe na HPO-u i što skorije dobivanje posebnog priznanja obilaznice (za obilazak 100 kontrolnih točki).