Izletnička sekcija - Novosti

Opća planinarska škola, jesen 2014.

29 Kolovoz 2014

Plakat skola jesen 2014 malaDana 30. rujna 2014. započinje još jedna Opća planinarska škola u organizaciji HPD "Mosor" na kojoj se zbog kvalitetnog rada, za što su ponajprije zaslužni vrsni predavači i instruktori, sve odreda pripadnici Vodičke službe i HGSS-a, uvijek traži mjesto više.

Nastavi čitati

 

U Dolomitima

28 Kolovoz 2014

Dolomiti17"Šjooor Dane, dobio sam šest slobodnih dana": kaže mi Pajki u slušalicu. Ne, nije od posla, već ga je draga neočekivano pustila s lanca. Kako je bilo u planu da će dobiti samo tri dana, već smo mislili ići u Kamniške Alpe, ali sada kada se sloboda povećala za cijelih 100% moramo negdje dalje.

Nastavi čitati

 

Na Triglav, na Triglav - 3. dio

26 Kolovoz 2014

Triglav57Zora prvim zrakama sunca Kredaricu iz snova budi. Mnogi su već krenuli prema vrhu, pokušavajući uhvatiti najljepše doba dana za uspon. Kad je planina najpitomija, još snena od prekinuta sna. 

Nastavi čitati

 

Na Triglav, na Triglav - 2. dio

25 Kolovoz 2014

Triglav48Triglav je sa 2864 metra najviši vrh Julijskih Alpa i cijele Slovenije, a nekad i države koja je rasprostirala "Od Vardara, pa do Triglava". Teško je pronaći državu u svijetu koja s tolikom strašću živi s planinama, pa stoga i ne začuđuje da je i na državnom grbu stilizirani prikaz Triglava. 

Nastavi čitati