Dolomiti 2013.

PDFIspis

Dolomiti01malaI ovog smo ljeta imali sreću da se maknemo s vrućeg gradskog asfalta i bar na tjedan dana pobjegnemo u visoke planine. Nakon Prokletija u Crnoj Gori, pa Gran Paradisa u Italiji i Breithorna u Švicarskoj, Golem Koraba i Šar planine u Makedoniji, pa opet Prokletija prošle godine, ove smo se godine otisnuli na put dug 700 km. Do Cortine d´Ampezzo i po mnogima najljepšeg planinskog masiva na svijetu - Dolomita.

 

Tijekom deset dana boravka u Italiji popeli smo se na neke od najljepših dolomitskih vrha, pa tako i na onaj najviši - Punta Penia (3343 m) na Marmoladi, vlastitim se očima uvjerili zašto su uvršteni na UNESCO popis prirodne svjetske baštine, uživali u čarobnim prizorima koje su nam Dolomiti pružali sa svakog vrha, sa svakog prijevoja i vidikovca. Ali najvrijednije od svega su svakako uspomene koje smo sa sobom donijeli u Split i po kojima ćemo još dugo prekapati i vraćati se bar u mislima na oštre i blistave vrhove i stijene Dolomita....u društvu prekrasnih deset ljudi koje sam samo mogao poželiti.

 

Sljedećih ću vam dana riječju i slikom predstaviti svaki pojedinačni dan, svaki izlet i vrh kako bi možda i vas potaknuo da jednog dana posjetite Dolomite.

 

Dolomiti10

 

Dolomiti02

 

Dolomiti03

 

Dolomiti05

 

Dolomiti06

 

Dolomiti04

 

Dolomiti07

 

Dolomiti08

 

Dolomiti09

 

Dolomiti11

 

Tekst: Denis Vranješ

Fotografije: Sanja Marinov i Tea Radić