Kako je bilo na susretu voditelja Malih planinarskih škola

PDFIspis

10Protekli vikend (30. rujna - 1. listopada 2017.g.) na Platku su se okupili sadašnji i budući voditelji malih planinarskih škola. Među 33 sudionika susreta, na poziv HPS-a odazvale smo se i nas tri Mosorašice: Maja Prizmić, Ivana Radonić i ja. Maja i Ivana su već iskusne voditeljice malih škola u našem društvu, a ja se nadam da ću voditi jednu od idućih.

 

Susret na Platku je vodila Radna skupina za djecu i mlade HPS-a, na čelu s Majom Bišćan, Anitom Kristian i Danielom Čupić. U dva dana trajanja susreta pokazane su nam brojne edukativne igre kojima možemo zabaviti djecu na izletima, održana je prezentacija o načinu pripreme i organiziranja izleta sa djecom, te su razmijenjena iskustva iz vođenja malih škola i rada sa skupinom djece i mladih.

 

02

 

03

 

Susret je bio odlično pripremljen i pružio nam je brojne informacije koje ćemo svakako iskoristiti u našem radu s djecom. Prošle godine je usvojen pravilnik o Maloj planinarskoj školi, čime je rad s djecom u planinarstvu postao organiziran, te se izvodi na isti način i po istom programu u svim dijelovima Hrvatske.
 
04
 
Ovaj je susret istaknuo da je uključivanje djece od najmanjeg uzrasta u planinarske aktivnosti važno, čime kao savez radimo na kvalitetnijem provođenju slobodnog vremena kod djece.
 
05
 
Osim navedenog, na susretu su izmijenjena iskustva sudionika, što je bilo korisno za daljnji rad. Izmijenjeni su i kontakti tako da možemo surađivati s Malim školama iz drugih društava.
 
06
 
Naša mala planinarska škola djeluje dugi niz godina, sa manjim prekidima, dok se zadnjih godina kontinuirano održava jednom godišnje. Izuzetno smo ponosni na svu djecu koja su prošla kroz naše škole i u njima uživala jednako kao i vodiči. Ovom prilikom se zahvaljujem svim planinarima, vodičima i instruktorima koji su radili na proteklim malim školama.
 
07
 
Obzirom da je bio u blizini, pridružio nam se i naš predsjednik Vinci koji nam je predložio turu do Kamenjaka, 838 m visokog vrha s kojeg puca prekrasan pogled na Rijeku i Kvarner. A mi ne bi bili mi da poziv nismo i prihvatili, tako da smo svo četvoro ovaj vikend završili usponom na vrh i silaskom u Delnice na kavu.
 
08
 
09
 
I vi imate priliku već krajem mjeseca posjetiti ovaj predivan kraj na društvenom izletu i uživati u jeseni u planinama iznad Rijeke.
 
Tekst: Aleksandra Kuzmanić
Fotografije: Ivana Radonić
 
HPD Mosor
Sinovčićeva 2, p.p. 233
21001 SPLIT
OIB: 40461293872
tel: 021/394-365
fax: 021/272-719
mob: 091/50 99 545
  091/50 99 541
hpd.mosor.split@gmail.com