Vinko Jelaska

19 Rujan 2022

vinko-jelaska thVinko Jelaska, naš istaknuti član preminuo je u 72. godini života. Nositelj je brončanog i srebrnog znaka HPS-a.
Aktivan na mnogim poljima - od sindikalnog rada, javnog aktivizma, očuvanja čakavskog govora i povijesti našeg grada posebno ljubavi prema svom Varošu za kojeg ga veže djetinjstvo i korijeni.


Nastavi čitati

 

Putovima starih maslinara - otok Murter

14 Rujan 2022

Murter thPozivamo vas da nam se u subotu 01. listopada 2022. pridružite na izletu na prekrasni otok Murter gdje ćemo obići stare staze kojima su se koristili maslinari, obići nekoliko lijepih uvala na inače surovoj strani otoka okrenutoj otvorenom moru, te posjetiti Muzej betinske drvene brodogradnje.

Nastavi čitati

 

Izlet na Bjelašnicu i Visočicu (BiH)

12 Rujan 2022

bjelasnica thPozivamo Vas da nam se u subotu i nedjelju 08.i 09. listopada pridružite na izletu na planine Bjelašnica i Visočica.

Nastavi čitati

 

Izlet „Ljepote Dinare“ - Lišanjski vrh 1.794 m/nv

12 Rujan 2022

lisanjski thDragi mosoraši, planinari i prijatelji pozivamo Vas da nam se u nedjelju 18. rujna pridružite na izletu „Ljepote Dinare“ - Lišanjski vrh 1.794 m/nv.

Nastavi čitati

 

Održana akcija zalijevanja posađenih hrastića na Ljuvaču

12 Rujan 2022

zalijevanje thI ovog su ljeta članovi Visokogorske sekcije HPD-a “Mosor”, između svojih brojnih alpskih tura, treninge odrađivali zalijevajući sadnice hrasta zasađene u zadnje četiri godine na šumskoj površini nastradaloj u katastrofalnom požaru 17. srpnja 2017.

Nastavi čitati

 

Stranica 2 od 387